projecten

Project Biomimicry.

Bij dit project werkte ik met Bonne, Teun en Paul. Ons team heette Greentech house.   We kregen bij dit project de opdracht om een strandtent, strandhuis of een clubhuis te ontwerpen. Maar niet zomaar een strandtent, clubhuis of strandhuis we moesten er Biomimicry in verwerken. Biomimicry is het gebruiken van een functie uit de natuur. Dus het is niet de bedoeling dat je letterlijk iets uit de natuur pakt maar dat je de natuur bestudeert en de functie in iets anders gebruikt. Wij hebben gekozen voor een strandtent die wanneer het winter is in de grond zakt en in de zomer omhoog gaat. En nu zou je denken waarom zakt hij in de grond? Nou hij zakt in de grond omdat hij dan zijn warmte in de winter kan behouden. Want zand zorgt er voor dat er geen koude lucht tegen onze strand tent komt. En dan hoef je veel minder verwarming te gebruiken in de winter en kan je strand tent gewoon blijven staan. Waardoor ook de eigenaren van de strandtent nog inkomsten hebben en jij nog in de winter na een koude wandeling op het strand nog naar een strandtent kan gaan. En nu denk je vast wat is er biomimicry aan een krab gaat ook in het zand om voor de wind te verstoppen en ook tegen meeuwen. De schildpad gaat als hij eieren legt ook graven en legt hij zijn eieren ook in het zand zodat de eieren het warm hebben. En daarom heet onze strandtent Crab café. Hoe laten we de strandtent omhoog komen: De plaat/machine onder het gebouw gebruikt luchtdruk om naar boven te komen.
Dit houd in dat hij luchtdruk opbouwt, en met die druk komt hij omhoog.
Er zit namelijk een plaat onder het gebouw.

 

 

Project energieke toetjes

We moesten een oplossing bedenken voor het verlies van restenergie bij het produceren van toetjes. Restenergie heeft meerdere vormen zoals: gas, vloeistof en materiaal. Wij kozen voor het hergebruiken van warme lucht en overgebleven water. Bij het samen koken van de ingrediënten van toetjes word er natuurlijk water gebruikt aan het eind van de dag wordt dat water nooit meer gebruikt. Wij hebben bedacht dat als we het water in een stoommachine doen. Dan doen we het stoom in een rad en daardoor gaat een magneet in een koperen spoel draaien. Dat wekt elektriciteit op en die elektriciteit kunnen we delen met de directe omgeving (de buurt). Dan kunnen we de straat en huizen verlichtten. Er is ook nog overgebleven warmte die zuigen we op en doen we in een animilium buis met koude lucht dat wekt ook energie op en daarmee kunnen we ook de buurt/huizen verlichtten. Dat was onze oplossing.

Otis Schet, Moira Ponte, Moris Coronel en Finn Rechtuijt.

 

Project treasure hunt

Probleem in eigen woorden 

Wij willen de toekomstige eersteklassers kennis laten maken met deze school. Dat doen we met een treasurehunt waarbij die leerlingen op een interactieve manier de vakken leren kennen. 

Bij elk vak(wij hebben het vak Engels) kunnen de kinderen een stuk van de olympische fakkel verdienen. Als de kinderen alle stukken van de fakkel hebben verzamelt zijn ze klaar met de treasurehunt en weten ze beter waar alles is in onze school.

 

ons idee

de kinderen krijgen vragen als ze de vragen beantwoord hebben krijgen jullie 1 van de 4 stukjes QR code als ze al de 4 stukjes hebben kunnen de kinderen de QR code scannen met de telefoon van de docent dan krijgen ze een audio bestand in het Engels te horen en dat is de grote aanwijzing naar een stuk van de olympische fakkel!

(je kan de QR code in elkaar zetten door op de achterkant te kijken daar staat letter van a tot d en je moet hem van links naar rechts neerleggen)

Discobloemen

In dit project moesten wij een efficiënte manier vinden voor het verbouwen van spinazieplantjes.

Dat moet omdat, in 2050 er niet genoeg  groente (spinazie) is voor iedereen. We hebben gekozen voor het thema licht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb